Results 1 to 12 of 12

Thread: Radio Removal Blaupunkt Car 300?

  1. #1
    User

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    38
    Drives
    MK3 ASTRA 1.6 ARTIC
    Thanks
    0
    Likes
    0

    Radio Removal Blaupunkt Car 300?

    Hi i have just got an astra mk3 1.6 R reg, and i want to rip out that old blaupunkt car 300 stereo, it has the display above the stereo, but iam having great difficulty getting the thing out!

    I have standard radio release keys (ones you get from halfrauds for a fiver) and i have used an allen key to release the 4 screw's on the fascia, but now i stick the keys in and try and remove the HU its doesnt come out, im really forcing it!

    Any ideas, any special techniques or am i doing something wrong???!?!

    Any help much appreciated guys.

  2. # ADS
    MK3OC Ads

    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    User
    StevieMk3's Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Barnet, Herts
    Posts
    3,067
    Drives
    The Budget Astra
    Thanks
    1
    Likes
    0
    The display bit thats above it is the MFD u dont need to remove that to remove the standard HU

  4. #3
    User
    Neo_Daz's Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hampshire
    Posts
    1,236
    Drives
    MK4 Golf
    Thanks
    0
    Likes
    0
    You bought the right keys?

    When the keys go in , they hook onto the metal case , sounds like the wrong keys

  5. #4
    Webmaster
    Alex's Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northants
    Posts
    30,816
    Drives
    Astra GSi LET
    Thanks
    445
    Likes
    31
    You definately completely removed all 4 grub screws for the old stereo?
    Gold/Black 2-Tone, C20LET, 4 Pots, Black 18's, Harnesses, 266.7 bhp, 333.7 lb/ft torque


  6. #5
    User
    Neo_Daz's Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Hampshire
    Posts
    1,236
    Drives
    MK4 Golf
    Thanks
    0
    Likes
    0
    The keys (IIRC) have a hook that points to the side , are you putting them in the right way >?

  7. #6
    User
    kkuk's Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    BLACKBURN
    Posts
    23
    Drives
    ASTRA GSI
    Thanks
    0
    Likes
    0
    When You Put The Keys In Push Them Outwards And Then Pull Them

  8. #7
    User

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Milton Keynes
    Posts
    1,861
    Drives
    Vectra SRi 130 DTi
    Thanks
    0
    Likes
    0
    Quote Originally Posted by kkuk
    When You Put The Keys In Push Them Outwards And Then Pull Them

    If its just an old tape player and you dont really care about it, then push the keys in as far as they will go, then put your fingers in the tape hole and pull from there.

  9. #8
    User

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Essex
    Posts
    343
    Drives
    mk3 astra, mk2 cav
    Thanks
    0
    Likes
    0
    that is what i did-- the tools kept slipping, so stuck me finger in the cassette hole and pulled there at the same time. easier with 2 people.

  10. #9
    User

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    38
    Drives
    MK3 ASTRA 1.6 ARTIC
    Thanks
    0
    Likes
    0
    got it all sorted now guys its all in, it was just a case of really tugging proper hard to get it out, nearly smacked me when it come out! i think thats probably because you are ment to take the glovebox out first then remove the wiring loom from the hu first then pull lol.

    only one thing, i keep losing my equaliser settings each time i turn off the ignition, best to buy and iso adapter for that yeah?

    I see they have em on ebay for like £6!! may aswell give that a crack ehh!

  11. #10
    Club Members
    prisky's Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cornwall
    Posts
    2,983
    Drives
    1.6 16v GLS
    Thanks
    2
    Likes
    0
    you losing your presets (radio) as well?
    i couldnt get mine out either but a hammer and pair of pliers did the job lol, you should see the state of it now

  12. #11
    User

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    38
    Drives
    MK3 ASTRA 1.6 ARTIC
    Thanks
    0
    Likes
    0
    not sure if im losing all my presets, but all that would come under the permanent live (yellow) that goes to the headunit, just wondering really if buying an iso adaptor would change over the wiring order of power to enable the headunit to restore a perm live through the vehicles wiring loom.

  13. #12
    Club Members
    prisky's Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cornwall
    Posts
    2,983
    Drives
    1.6 16v GLS
    Thanks
    2
    Likes
    0
    to be honest im really not sure if that would help, thats what i was going to say (make sure the permanent live is wired up
    but a free bump, and im sure some one will know

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •